Volg ons op Social Media:

VEEL INTERESSE VOOR DE EMBRYO'S: DUURSTE €19.500

22 aug. 2021

Zaterdagavond liep de vijfde veiling van 2021 af. De belangstelling voor de aansprekende collectie veulens en beloftevolle embryo’s was weer groot. Verschillende veulens en embryo’s zijn verkocht naar het buitenland. Toch blijven ook een heel aantal duurdere veulens en embryo’s in Nederland. De embryo’s, zowel ingeplant als bevroren, waren enorm in trek deze editie. Met €19.500 werd een ingeplante embryo van Baloubet du Rouet veilingtopper. Hij kwam in Nederlandse handen.

Duurste embryo: Baloubet du Rouet

Er werd flink gestreden om het ingeplante embryo van Baloubet du Rouet, uit de internationale merrie Korina van ‘t Hoogeinde (v. Echo van ‘t Spieveld). Uiteindelijk bleven er twee Nederlandse bieders over, waarvan één dus de nieuwe gelukkige eigenaar. De andere Nederlandse bieder werd eigenaar van een ingeplante embryo van Chacco Blue uit een merrie van For Pleasure, die uit een bewezen sportstam komt. Voor €18.500 wisselde dit embryo van eigenaar.

Een ingeplant embryo van Chacco Blue uit een Mr. Blue-merrie werd voor €10.100 verkocht naar Noorwegen. Voor €10.000 bleef de ingeplante embryo van Emerald van ‘t Ruytershof in Nederland.

Duurste veulen: Run DMC K

Het duurste veulen werd Run DMC K (v. Zirocco Blue). Voor een bedrag van €12.500 blijft ook hij in Nederland en wordt hij opgefokt met oog op de hengstenkeuring. Twee veulens werden door de virtuele hamer afgeslagen op €9.000. Het gaat om Maserati HTW (v. Emerald van ‘t Ruytershof, die naar Hongarije vertrekt, en Rigoletto (v. Cornet Obolensky), die in Nederland blijft.

Behouden voor Nederland

We kijken weer zeer tevreden terug op deze editie. Ook nu lag de lat weer hoog in de collectie en hadden we voor ieder wat wils in de collectie en ook voor iedere portemonnee. We zijn zeker tevreden over het verloop van de veiling. De gemiddelde prijs was bijna €6.500 en 95% van de collectie is ook daadwerkelijk verkocht. We vinden het heel mooi voor de Nederlandse sport en de ambities van ons land, dat er veel paarden behouden zijn voor Nederland. We kijken alweer met veel enthousiasme uit naar onze volgende veiling.

Kalender 2021

Onze overige veilingen voor 2021 zijn:

29 september-2 oktober

Veulens & embryo’s

17-20 november

Jonge springpaarden

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, embryo, fokmerrie of jonge springpaard in één van de edities van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie