Volg ons op Social Media:

CHACCO-BLUE ONVERMINDERD POPULAIR IN DE VEILING

27 feb. 2023

Onze tweede veiling van dit jaar liep zaterdagavond af. Dit keer een collectie met een aantal bewezen fokmerries en diverse ingevroren en ingeplante embryo’s. Ook in deze collectie is er weer veel interesse vanuit de hele wereld. De gemiddelde prijs van de fokmerries lag op een mooie 12.500 euro en 95% is daadwerkelijk verkocht. “We zijn enorm tevreden over de tweede veiling van dit jaar, we hebben veel fokkers en kopers van over de hele wereld bij elkaar kunnen brengen via ons platform.”

Fokmerries behouden voor de Nederlandse fokkerij

Naast de interesse vanuit de hele wereld hebben de Nederlanders ook enthousiast mee geboden. De merrie For Life Hero (For Pleasure x Jarnac de La Bonette) blijft voor 17.500 euro in Nederland. Feline WPHC (Mr. Blue x Mermus R) die een veulen verwacht van Ermitage Kalone blijft voor het bedrag van 13.500 euro in ook Nederland.
 

De merrie Chacco-fly wiens naam inderdaad doet vermoeden dat ze afstamt van de legendarische Chacco Blue wisselt van eigenaar en vertrekt binnenkort naar Duitsland voor 15.000 euro.

Veel interesse in de ingeplante embryo’s

We selecteerde een aantal bijzonder interessante embryo’s en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zowel de ingeplante embryo van Chacco-Blue (x Iluna de Muze) en die van Tangelo vd Zuuthoeve (x Wimette van het Kluizebos) wisselde van handen voor 17.500 euro. De embryo van Chacco Blue werd verkocht naar Amerika en de embryo van Tangelo aan het Verenigd Koninkrijk.

 

Duurste ingevroren embryo voor 7.000

De legendarische Chacco-Blue blijft onverminderd populair in onze veilingen. Het ingevroren merrie embryo welke voor de hoogste prijs werd afgeslagen was van deze in 2012 overleden hengst. In deze embryo is Chacco-Blue gecombineerd met een van de beste moederlijnen ter wereld door moeder Lightningthina van’t Ruytershof (van Norton D’Eole).

Volgende veiling: Jonge springpaarden

Voor we in Juni overgaan op de veulens hebben we in April nog een keer jonge springtalenten in onze veiling. De veiling loopt van 12-15 april en er zijn nog enkele plekken vrij voor veelbelovende 3 of 4 jarige paarden. U kunt uw paard hier aanmelden

Wilt u een e-mail krijgen wanneer de volgende collectie online staat? Registreer u dan gratis via onze website.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie