Volg ons op Social Media:

VEILINGTOPPER UNDERCOVER KK Z VERKOCHT VOOR €16.500

21 jul. 2024

De eerste veulenveiling van het jaar van Paardenveilingonline was wederom een groot succes. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg €7.500 en maar liefst 85% van de aangeboden veulens werd daadwerkelijk verkocht. Met bezoekers en kopers van over de hele wereld was er veel interesse in de volledige collectie. Veel items uit de best verkochte items gingen naar Spanje, maar we mogen ook nieuwe eigenaren in de Verenigde Arabische Emiraten en Zweden feliciteren met hun aankopen.

Populaire hengst Undercover KK Z vertrekt naar de Verenigde Arabische Emiraten voor €16.500

De hengst Undercover KK Z (Utamaro d'Ecaussines x Chacco Blue) was al populair voordat de veiling begon. Woensdagavond, direct na de opening, werden er diverse biedingen gedaan. Uiteindelijk werd de hamer zaterdagavond rond half 9 afgeslagen op €16.500. Hij zal vertrekken naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Drie veulens verkocht voor €11.000

Drie veulens werden afgelopen zaterdag voor precies hetzelfde bedrag verkocht. De merrie Ulynnda INS (Drummer 2000 TN Z x Berlin), gefokt uit de halfzus van het 1.50m-paard Evidento, vertrekt naar Spanje voor €11.000. Ook de hengst Espolon Paloma MTB Z (Ermitage Kalone x Centauer Z), de beloftevolle halfbroer van 3*-Grand Prix-winnaar Baranus, werd voor dit bedrag verkocht en zal naar Zweden vertrekken. Nog een koper uit Spanje trok aan het langste eind en kocht de beloftevolle merrie Mrs Cornet de la Dique (Mr. Cornet de Regor x Cartogran) voor €11.000.

Unbelievable Diamond E.C. naar Spanje voor €10.500

De top 5 werd afgesloten met de hengst Unbelievable Diamond E.C. (Diamant de Semilly x Quidam de Revel). Ook hij vertrekt binnenkort naar Spanje voor een bedrag van €10.500.

Embryo’s populair: duurste verkocht voor €15.500 naar het Verenigd Koninkrijk

In de veiling waren ook zes interessante geïmplanteerde embryo’s te vinden. Het embryo van United Touch S x Enigma van Schuttershof werd uiteindelijk voor de hoogste prijs verkocht: de hamer sloeg iets na 22:00 af op maar liefst €15.500. Dit embryo is gefokt uit de rechtstreekse moederlijn van de Grand Prix-sport- en fokhengst Kashmir van Schuttershof, die op de Olympische Spelen zijn stempel drukte met twee nakomelingen in de individuele top-vijf.

De wildcard: een bijzonder item geveild

Deze veiling bevatte ook een bijzonder item: een prachtig handgemaakt ijzeren paard, gecreëerd door de wereldberoemde hoefsmid Aart Bloem uit Pesse. Dit kunstwerk was erg gewild en er werden direct na de opening diverse biedingen gedaan. Uiteindelijk blijft dit prachtige kunstwerk in Nederland voor een bedrag van €4.750.

De volgende veiling staat al om te hoek: 21 t/m 24 aug

Binnen enkele weken staat de volgende collectie kampioenen van de toekomst alweer online. Vanaf woensdag 21 augustus kunt u uw bod plaatsen, en de veiling sluit op zaterdag 24 augustus. Zet deze data direct in uw agenda en mis het niet! U kunt zich nu alvast gratis registreren - dan krijgt u een email zodra de nieuwe collectie online staat.

Voor verdere informatie over toekomstige veilingen en registratie, bekijk onze veel gestelde vragen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie