Volg ons op Social Media:

KNALLEND HET JAAR UIT MET LAATSTE VEILING VAN 2022

11 dec. 2022

Zaterdagavond liep alweer de 7e en laatste veiling van 2022 van Paardenveilingonline af. 40 jonge talenvolle springpaarden kwamen onder de virtuele hamer. Met €30.000 was Ogossi (v. Eldorado van de Zeshoek) de absolute veilingtopper! 

Veilingtopper Ogossi (Eldorado v/d Zeshoek TN x Zapateado)

De sterk in opkomst zijnde topverever Eldorado van de Zeshoek bewijst zich op het hoogste niveau met nakomelingen als Grandorado TN, Killer Queen VDM en Elektric Blue P. Hij is hier samengebracht met een fantastisch fokkende Oldenburgse merrie. Ogossi is namelijk een halfzus van vier internationale springpaarden. Het biedduel om dit driejarige talent was zeer spannend. Er was belangstelling uit Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. Uiteindelijk hadden de Britse kopers de langste adem. 

Colman-nazaat Collin FZ Z

De belangstelling voor Collin FZ Z (v. Colman) was ook groot. Voor €24.000 wisselde hij van eigenaar en vertrekt hij naar een goede Zweedse klant. Colman bewijst zijn waarde in de fokkerij met op topniveau presterende nakomelingen als Catwalk IV, Con Dios III, Emir R en GP van Aken-winnaar L.B. Convall. Van moederszijde vertegenwoordigt Collin FZ Z de vooraanstaande Holsteiner stam 890, bekend van Casall, Berlin en Elmshorn.

Ook talenten aangehouden voor Nederlandse sport

Voor de Nederlandse sport zijn ook verschillende paarden aangehouden. Zoals Tangilia Wi Ro Z en Oneil TK. Beiden werden afgeslagen op €20.000. De beloftevolle Tangila Wi Ro Z is een volle zus van het internationaal 1.40m-geklasseerde springpaard Thousend. Vader is de Grand Prix-hengst Tangelo van de Zuuthoeve, die zich heeft weten te onderscheiden in de fokkerij dankzij uitmuntende nakomelingen als Darry Lou, Tobago Z en Citizenguard Taalex.

De driejarige, veelbelovende ruin Oneill TK is gefokt uit de merrie Farina, die zelf op 1.35m-niveau heeft gepresteerd. Vader Action-Breaker etaleerde zijn grote kwaliteiten op het hoogste niveau met Sergio Alvarez Moya en nam deel aan de WEG en Wereldbekerfinale.

Tres chique d’Amas Z

Tres Chique d’Amas Z is een vijfjarige dochter van Tangelo van de Zuuthoeve. MOedere Al Capone Z (v. Andiamo) is een halfzus van de Zangersheide gekeurde hengst Call Quick Z (v. Calvin Z). Deze aansprekende merrie kwam voor het mooie bedrag van €17.500 in Duitse handen. 

Duurste 2-jarige naar Venezuela

De duurste tweejarige in de veiling was H. Deze 2,5-jarige hengst is gefokt uit dezelfde moeder als het internationale springpaard Now and Ever (v. Numero Uno), die op 1.50m-niveau geklasseerd is en deelnam aan de EK voor young riders afgelopen zomer, en meerdere 1.30/1.35m-paarden. Moeder High Corrie is een halfzus van het succesvolle Grand Prix-paard Corlanda Old (v. Cordalmé Z), die al twintig internationale overwinningen tot op 1.50m-niveau boekte. Dit talent voor de toekomst is voor €13.000 verkocht naar Venezuela. Het is de eerste keer dat een paard uit de veiling verkocht is naar dit land, waarmee de lange lijst met kopende landen zich nog steeds uitbreidt! 

De interesse wordt iedere veiling groter!

Het team van Paardenveilingonline kijkt tevreden terug naar de laatste veiling van dit jaar.

“Ook nu zijn er weer veel paarden verkocht naar het buitenland. Het is mooi om te zien dat de interesse nog iedere veiling groter wordt en we weer nieuwe kopende landen mogen verwelkomen, zoals nu Venezuela.

Er is ook weer een mooi aantal behouden voor de Nederlandse sport. De grootste klant was een gerenommeerde sportstal uit Nederland, die al vaker paarden kocht via Paardenveilingonline en daar ook al mooie successen mee heeft geboekt. Zo liep een paard uit de veiling dit jaar mee op de WK-finale op Zangersheide bij de vijfjarigen.

De gemiddelde prijs van de verkochte paarden lag op €14.000. Kopers, verkopers en fokkers enorm bedankt voor jullie vertrouwen! Ook heel veel dank aan ons fantastische team! We zien iedereen heel graag in 2023 terug bij onze veilingen.”

Volgende veiling

Heeft u vragen over één van de volgende veilingen? Of bent u geïnteresseerd in het verkopen van een embryo, veulen, jong springpaard of fokmerrie? Meld uw paard dan snel aan. De volgende veiling is van 25 tot en met 28 januari.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie