Volg ons op Social Media:

HENGST VAN DE MAAND MEI: EMERALD VAN ’T RUYTERSHOF (DIAMANT DE SEMILLY X CARTHAGO)

30 mei 2020 Photo: https://emerald-stallion.com/

Kleur: Vos 
Geboortejaar: 2004
Stokmaat: 1.70m
Stamboek: BWP
Geslacht: Hengst

Karakter Emerald van 't Ruytershof

Deze hengst kenmerkt zich door zijn vriendelijke karakter, zijn winnaarsmentaliteit maar vooral ook door zijn doorzettingsvermogen. Het is een zeer aansprekende voshengst die graag wilt winnen en niet zomaar opgeeft. Hij is door de jaren heen uitgegroeid tot een publiekslieveling onder de springpaarden.

Nakomelingen/stamboom/Pedigree

Emerald heeft inmiddels al een aantal prachtige nakomelingen die op hoog internationaal niveau presteren. Inmiddels lopen er meer dan 100 nakomelingen in de internationale sport. De meest bekendste nakomeling van Emerald is Igor. In 2018 is er zelfs een embryo van Igor verkocht voor 60.000 EURO!
Igor heeft al een aantal prachtige prestaties laten zien in 2019 zoals:

  • Goud op het EK voor het Belgische team met Jos Verlooy.
  • Individueel brons.
  • Tweede plaats in de Longines Word Cup in Toronto.
  • Bekroond met de award “Paard van het Jaar”.

Nog een aantal indrukwekkende nakomelingen van Emerald zijn:
Ibbo van ’t Keldertje, Imerald van ’t Voorhof, Jeunesse van ’t Paradijs (zeer succesvol met Lorenzo de Luca), Ilias van ’t Vlasmeer en I’m Special De Muze, Escape Z en Kasper van ’t Hellehof.

Het is dan ook niet zo gek dat deze hengst in 2020 aan kop staat in maar liefst 3 van de 5 HorseTelex Rankings! Zowel op de A, B als de C ranking.

Alle nakomelingen: https://www.horsetelex.nl/horses/progeny/196504/emerald

Exterieur

Emerald heeft een prachtige voskleur met gouden manen, 4 witte voeten en een witte vlek onder zijn buik. Met zijn stokmaat van 1.70m is het een zeer impostante verschijning.

 

Prestaties 

Toen Emerald 6 jaar was begon zijn succesverhaal. Met zijn vaste ruiter Harrie Smolders, werd hij in 2010 reservekampioen voor jonge paarden in Zangersheide. Hier begon zijn glooiende carrière met talloze overwinningen op zijn naam op het hoogste niveau.

2013: Winst in de Nations Cup in Aken en in Dijon
2015: 1e op de Nations Cup in Falsterbo, won de wereldbeker manche in Washington
2016: 2e in de Wereldbeker finale in Gothenburg, 1e op de Olympische spelen in Rio en 1e op de Nations Cup in Rotterdam.
2017: 2e in de GP van Versailles en diverse winst in de GP van Chantilly.
2018: 2e in de GP van Cannes en winst in de GP van Bordeaux.

Alle behaalde resultaten: https://horsetelexresults.com/horseTelex/extern/178439

In 2019 is de hengst met zijn schitterende carrière met pensioen gegaan. Hij wordt nu volledig ingezet voor de fokkerij.

Sperma van deze indrukwekkende hengst is onder andere te bestellen bij:

Horsetelex: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/196504/emerald

Emerald van ’t Ruytershof in de veiling

Ook bij ons in de veilingen zie je regelmatig nakomelingen van Emerald van 't Ruytershof! Houd onze website in de gaten, volg ons op Facebook of maak een account aan en je krijgt email zodra er een nieuwe collectie online staat!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie