Volg ons op Social Media:

EMBRYO VERZEKEREN NA AANKOOP!

26 feb. 2022

Speciaal voor u als relatie van Paardenveilingonline hebben wij samen met onze partner Hippo Horse Insurance een verzekering ontwikkeld welke aansluit bij de ingeplante embryo’s in deze veiling.

Wat is verzekerd?
Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit bij een gedekte gebeurtenis zoals hieronder samengevat. De dekking gaat in bij hamerslag en eindigt op het moment van afspenen met een uiterlijke termijn van 150 dagen na geboorte met een maximum tot 1 december.

Verzekerd bedrag

  • Wij verzekeren het embryo tegen hamerslag met een maximum van € 25.000,-. Uiteraard kan dit bedrag altijd naar beneden aangepast worden.

Verwerpen embryo/veulen

  • Er is dekking wanneer er sprake is van verwerpen van het embryo/veulen door de (draag)merrie.

Dood of mismaakt geboren worden

  • Er is dekking wanneer er sprake is van dood of mismaakt geboren worden van het veulen.

Overlijden na geboorte

  • Er is dekking wanneer er sprake is van dood of noodslachting als rechtstreeks gevolg van een acuut verlopende ziekte of ongeval na de geboorte.

Wat is niet verzekerd?

Tweelingdracht

  • Bij een tweelingdracht wordt géén schadevergoeding uitgekeerd indien één van de twee veulens dood of mismaakt geboren wordt of gedurende de looptijd van de verzekering overlijdt. Indien beide veulens overlijden dan vindt er uitkering plaats op basis van één veulen.

Aangeboren erfelijke afwijking

  • Er is geen recht op uitkering wanneer er sprake is van een aangeboren erfelijke afwijking.

Premies in procenten over de verzekerde waarde
De premies worden berekend op basis van vaste percentages die oplopen naarmate de verwachte geboortedatum verder in het jaar ligt. Voor het berekenen van de juiste premie gaat u uit van de implantatiedatum conform verklaring.

Maart April Mei Juni Juli Augustus
9,5% 10,5% 11,5% 12,5% 13,5% 14,5%

Let op:
Indien er in de afgelopen 3 jaar één of meerdere embryo’s zijn afgestoten of veulens dood zijn geboren zijn de premies en acceptatie op aanvraag.
In geval de (draag)merrie ouder is dan 15 jaar is acceptatie op basis van de ingediende stukken.

Heeft u vragen over het verzekeren van uw aankoop? Neem dan contact met ons op of rechtstreeks met de specialisten van Hippo Horse Insurance

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie