Volg ons op Social Media:

CASALL-HENGSTVEULEN MET €13.000 VEILINGTOPPER

27 jun. 2021

Zaterdagavond liep de vierde veiling van 2021 van Paardenveilingonline.com af. De belangstelling voor de aansprekende collectie veulens en beloftevolle embryo’s was weer groot. Veel veulens en embryo’s zijn verkocht naar het buitenland, daarnaast zijn er een aantal verkocht naar verschillende Nederlandse handelstallen. Remigius E.C. was met een eindbod van €13.000 het duurste veulen van de veiling.

Casall

Er was veel interesse voor Remigius E.C. Na een spannend biedduel vertrekt de zoon van Casall naar een Spaanse springruiter. Met achtereenvolgens de internationale sporthengsten Casall, F-One USA en Voltaire beschikt deze interessante Remigius E.C. over een ijzersterke bloedsopbouw. Ook van moederszijde krijgt hij opvallende springgenen mee, want zijn jonge moeder Kadess is een halfzus van niet minder dan zes internationale springpaarden.

Amerika

De zoon van Grandorado TN uit de halfzus van Grand Prix-paard Nanta vond voor €10.000 een nieuwe eigenaar in Amerika. Door de Nederlanders werd ook goed geïnvesteerd. Het hengstveulen van Quel Homme de Hus uit een Cash du Plessis-merrie blijft in ons land voor een bedrag van €9.500. Een dochter van Billy King (vm. Action-Breaker) blijft voor €8.500 in Nederlandse handen. Voor een bedrag van €7.000 blijven ook een dochter van de Olympische hengst Hardrock Z (vm. Chin Chin) en een zoon van Inaico VDL (vm. Berlin) in Nederland.

Embryo’s in trek

De belangstelling voor de zeer beloftevolle embryo’s was ook groot. De ingeplante embryo van Diamant de Semilly uit een Baloubet du Rouet-moeder werd voor €11.000 verkocht naar Rusland. Voor €10.000 veranderde de bevroren embryo van Chacco Blue uit de Grand Prix-merrie Tinkabell 12 van eigenaar en gaat naar Polen. Voor hetzelfde bedrag vond de bevroren embryo van Chacco Blue uit de bekende merrie Goya (v. Kannan) een nieuwe Nederlandse eigenaar.

Nationale sport

Niels Mulder en Alwin Scholten, de drijvende krachten achter Paardenveilingonline.com, kijken weer zeer tevreden terug op deze editie. “We hebben weer een hele goede collectie kunnen samenstellen, waarin de lat erg hoog lag. In de collectie was voor iedere koper wat wils. Meer dan 90% van de collectie is verkocht, wat fantastisch is voor zowel de kopers als de fokkers. Het is daarnaast heel mooi om te zien dat de interesse vanuit het buitenland nog iedere veiling stijgt. We zijn er trots op dat er veel veulens en embryo’s naar het buitenland vertrekken, maar we zijn ook blij met de afzet in Nederland. Dat komt uiteindelijk de nationale sport weer ten goede. Samen met het hele team hebben we weer een succesvolle veiling neergezet.” De gemiddelde prijs kwam uit op bijna €7.000.

Kalender 2021

De overige veilingen van Paardenveilingonline.com voor 2021 zijn:

18-21 augustus

Veulens & embryo’s

29 september-2 oktober

Veulens & embryo’s

17-20 november

Jonge springpaarden

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, embryo, fokmerrie of jonge springpaard in één van de edities van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Bekijk onze FAQ.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie