Volg ons op Social Media:

TOP COLLECTIE SPRINGVEULENS & EMBRYOS

17 jun. 2021

Het veulenseizoen is in volle gang. Tijd dus voor weer een veiling van Paardenveilingonline.com. Naast 24 fantastisch gefokte en zorgvuldig geselecteerde springveulens, nu ook weer 10 zeer beloftevolle embryo’s in de veiling. De collectie is om van te watertanden en staat inmiddels online. De veiling begint woensdag 23 juni om 19.00 uur en loopt af op zaterdag 26 juni vanaf 20.00 uur.

Strenge selectie

Ook in deze vierde editie van de veiling van Paardenveilingonline.com van dit jaar zijn Niels Mulder en Alwin Scholten er weer in geslaagd om een top collectie te vormen. Er is weer streng geselecteerd op kwaliteit, maar ook fok technisch is het niveau hoog. Voor de toekomst is veel kwaliteit te vinden als sportpaard, maar ook als fokmerrie of opfokwaardige hengsten voor de hengstenkeuring.

Graag lichten we alvast vijf toppers uit de collectie uit. De rest van de collectie is ook van top kwaliteit.

Rasputin KJV; twee prestatiestammen bijeen gebracht

De genetisch interessante Inaico VDL is als volle broer van Grand Prix-winnaar Hello M’Lady een grote belofte voor sport en fokkerij, en timmert op beide vlakken hard aan de weg. Hij is hier gecombineerd met een sterke prestatiestam. Grootmoeder Noilly Prat sprong zelf op 1.40m-niveau en is een halfzus van onder meer het internationale 1.50m-paard Bleu Bayou (v. Berlin).

Rocky Roosakker; uit superieure Roosakker-stam

Al jarenlang schittert vader Quel Homme de Hus op het hoogste niveau en met Jerôme Guèry nam deze imponerend springende hengst succesvol deel aan het EK in Rotterdam, waar ze teamgoud wonnen. Hij is hier samengebracht met de befaamde Roosakker-stam en in de derde generatie voert Rocky Roosakker de genen van de Grand Prix-merrie Babbe van ’t Roosakker, die naast eigen prestaties al vijf 1.50/1.60m-paarden bracht, waaronder de hengst Erco van ’t Roosakker (v. Darco).

Ramona; dochter van spraakmakende Defender VDS Z

Deze beloftevolle Ramona komt uit de eerste jaargang van de spraakmakende Dominator Z-zoon Defender VDS Z, die na een opvallend optreden op de KWPN hengstenkeuring ook bij Zangersheide veel indruk maakte. In deze pedigree is deze vierjarige hengst gecombineerd met Holsteiner stam 671, bekend van uitschieters als Coach en de eveneens op het hoogste niveau succesvolle U Tabasca.

R; uit halfzus van GP-paard Nanta

Onder Willem Greve behoort de reeds 1.55m-geklasseerde hengst Grandorado TN tot de beste paarden van zijn generatie en hij vererft zijn kwaliteiten in grote mate. Hij is hier gekoppeld aan de merrie Fejanta. Zij slaagde met 80 punten, waaronder een 8.5 voor vermogen, voor de IBOP en presteerde vervolgens op 1.30m-niveau. Ze is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Nanta (v. Caridor), de internationaal 1.40m-geklasseerde Ishan B (v. Cardento) en meerdere 1.30/1.35m-paarden.

Bevroren embryo met ultieme prestatiegenen

Ultieme prestatiegenen komen samen in dit embryo! Vader Chacco-Blue presteerde opvallend op het hoogste niveau en heeft zich onderscheiden in de fokkerij als vader van uitblinkers als Explosion W, Chacanno, Chacco Kid en Chaqui Z. Moeder Goya is een rechtstreekse dochter van de befaamde internationale 1.50m-springende Usha van ’t Roosakker. Daarmee is Goya een volle zus van het Grand Prix-springpaard Babbe van ’t Roosakker en de 1.45m-springende hengst George Z.

Uniek platform

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed springpaard, veulen, fokmerrie of embryo tegen marktconforme en realistische prijzen. ” Dit jaar staan er zeven veilingen op de planning van Paardenveilingonline.com, waarvan dit de vierde is.

Bekijk hier de gehele collectie van de vierde editie van de veiling met daarin 24 top springveulens 10 embryo’s.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 23 juni 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. De veiling loopt af op zaterdag 26 juni vanaf 20.00 uur. Bij vragen over de paarden kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com. Heeft u een interessante fokmerrie, jong springpaard, embryo of veulen dat u wilt verkopen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dit is uw kans om kwaliteit tegen een realistische prijs aan te schaffen!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie