Volg ons op Social Media:

HENGST VAN DE MAAND JUNI: VERDI TN (QUIDAM DE REVEL X LANDGRAF I)

28 jun. 2021

Kleur: Bruin
Geboortejaar: 2002
Stokmaat: 1.72m
Stamboek: KWPN
Geslacht: Hengst

Karakter

Deze fijne hengst heeft een zeer werk willend, makkelijk en evenwichtig karakter. Dit maakt hem tot een fijn springpaard en hij geeft dit fijne karakter ook door aan zijn nakomelingen.

Nakomelingen/stamboom/pedigree

Verdi TN komt zelf uit een zeer mooie bloedlijn. Verdi’s vader Quidam de Revel behoort tot de allerbeste dekhengsten uit de geschiedenis van de moderne springsport en van moedersvader Landgraf I kunnen we eigenlijk niet heel veel anders zeggen.

Verdi TN is goedgekeurd in diverse stamboeken: KWPN, HOLSTEIN, HANNOVER, OS/OL, UNIRE, SELLE FRANCAIS, AES en ZANGERSHEIDE.

Veel van zijn nakomelingen presteren hoog op Grand Prix niveau.

Een aantal toppers van nakomelingen van deze magnifieke hengst zijn o.a.:
Bonjovi, Chaplin, Comic, Cuidam, Davinci, Calato, VDL Bubalu en New York.

Inmiddels zijn bij het KWPN zijn zonen Farmgraaf en First Verdi goedgekeurd en bracht Verdi al meerdere keuringskampioenen op de merriekeuringen.

Alle nakomelingen:  https://www.horsetelex.nl/horses/progeny/43162

Exterieur

Verdi TN is een mooi grote hengst van 1.72. Daarnaast is hij ook een lang gelijnd type paard en heeft zeer goede bewegingen in zowel stap, draf als galop.

Prestaties

In 2018 werd Verdi TN door het KWPN uitgeroepen tot paard van het jaar en ook in 2019 stond hij op deze lijst. En dat is niet voor niks. Deze hengst was op dat moment al 10 jaar non-stop actief in de internationale springsport.
Sinds 2017 is er besloten om Verdi TN alleen nog maar in te zetten op grote 5* concoursen. En dit doet hij nog steeds met groot succes.

Jarenlang was Maikel van der Vleuten de vaste rijder van Verdi TN en hebben zij samen o.a. deze grote en mooie prijzen op hun naam mogen schrijven.

2012: Team zilver op de Olympische Spelen te London
2014: Team goud op de WEG te Caen
2014: 1e op de Nations Cup te Barcelona
2015: 3e op de Nations Cup te Barcelona
2015: Team goud op het EK te Aken

Sperma van deze indrukwekkende hengst is onder andere te bestellen bij:

Horsetelex: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/43162/verdi-tn

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie