Volg ons op Social Media:

PAARDENVEILINGONLINE DOET WEDEROM WAAR HET VOOR STAAT

30 jan. 2023

Op zaterdagavond liep alweer de eerste veiling van dit jaar af. Ditmaal ging het om een collectie met beloftevolle jonge springpaarden. Er was weer veel animo uit het buitenland. 

De paarden wisselden met een gemiddelde prijs van € 13.000,- van eigenaar. Een eerlijk en realistisch bedrag, hetgeen waar onze veiling voor staat.

Veilingtopper Pacfly DXB

De veilingtopper van zaterdagavond is de beloftevolle 3-jarige hengst Pacfly DXB (v. Chacfly PS x Diamant de Semilly). Hij gaat na een hevig biedt duel tussen Nederland, Polen en Duitsland voor een bedrag van € 16.500,- zijn toekomst vervolgen in Duitsland, bij een bekende klant van de veiling. 

Gereden paarden in trek

De behoefte naar gereden paarden stijgt, dit merken ook wij. De 4-jarige gereden merrie M (v. Casall x Con Air) vertrekt voor een mooi bedrag van € 14.500,- naar Engeland. De eveneens gereden 4-jarige ruin Herzblatt (v. Hym d’Isigny x Cormint) vervolgt zijn weg voor een bedrag van € 14.000,- in Ierland.

 

Toptalenten naar Bulgarije en Zwitserland

De grote 3-jarige bruine ruin Brunetti’s van Gogh RR Z (v. Brunetti Z x van Gogh) imponeerde met zijn vermogen. Deze ruin vertrekt voor een bedrag van € 14.000,- naar Bulgarije.

De 3-jarige hengst Pegato Wi Ro Z (v. Pegase van ’t Ruytershof x Le Tot de Semilly) wisselt voor € 13.500,- van eigenaar naar Zwitserland. 
 

Kleine selectie, groot succes

Deze ronde was de selectie kleiner en de kwaliteit onverminderd hoog. De meeste van de paarden kwamen direct bij de fokker vandaan. De animo uit het buitenland was wederom groot, maar gelukkig blijven er ook een aantal talenten voor de sport in Nederland bewaard.

 

Volgende veiling: Fokmerries & embryo’s

De volgende veiling staat alweer gepland van 22 t/m 25 februari 2023. In deze veiling staan de fokmerries en embryo’s centraal. Graag tot dan!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie