Volg ons op Social Media:

NOTRE DAME SALLAND MET €28.000 VEILINGTOPPER

30 jan. 2022

Zaterdagavond liep de eerste veiling van 2022 af. Er was enorm veel interesse vanuit de hele wereld voor de 30 talentvolle jonge springpaarden. De kwaliteit was duidelijk aanwezig in de gehele collectie en alle paarden zijn ook daadwerkelijk verkocht. Notre Dame Salland was met een bedrag van €28.000 de veilingtopper. Vijf paarden wisselden voor meer dan €20.000 van eigenaar.

Waardevolle bloedsopbouw

Notre Dame Salland beschikt over een waardevolle bloedsopbouw door achtereenvolgens vier internationale sport- en fokhengsten. Haar vader Numero Uno heeft grote naam gemaakt als vererver dankzij topspringpaarden als Tamino, Tobalio, Van Gogh, Winchester HS en Cristello. De bijna vierjarige merrie gaat naar een jonge Duitse topruiter om daar verder opgeleid te worden.

Colombia

Twee paarden werden door de virtuele hamer afgeslagen op €25.000. Een 4 jarige ruin van Diamant de Semilly vertrekt naar de Verenigde Staten. Ook Nena wisselde voor €25.000 van eigenaar en is in Colombiaanse handen. Deze vierjarige merrie combineert de sterk verervende Olympische springhengsten Cornet Obolensky en Zirocco Blue VDL. Haar grootmoeder Lavendel heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de fokkerij.

Genetisch interessant

Er was ook veel interesse voor de driejarige hengst Nixvinio MB Z. Zijn vader is de genetisch interessante hengst Nixon van ’t Meulenhof, die hard aan de weg timmert in de internationale sport en de fokkerij. Deze halfbroer van de Olympische hengst Emerald van ’t Ruytershof is hier gecombineerd met de vooraanstaande stam van het internationale Grand Prix-springpaard Havinia. Na een spannend biedduel tussen Zweden en Ierland, vertrekt Nixvinio MB Z voor een bedrag van €24.000 naar Zweden.

Sterke prestatiestammen

De vierjarige ruin Nigel komt uit dezelfde moeder als de KWPN-hengst Liverpool (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Nigel vertegenwoordigt een sterke prestatiestam en hij kwam vorig jaar tot de tweede bezichtiging bij het KWPN. Voor hem werd de virtuele hamer afgeslagen op €21.000 en hij vertrekt naar een professionele stal in de Verenigde Staten.

Buitenlandse interesse blijft stijgen

De belangstelling uit Nederland was groot en een aantal paarden blijven daardoor ook behouden voor de Nederlandse sport. Internationaal gezien blijft de interesse iedere veiling nog groeien. Vaste landen als Duitsland, Polen, Spanje, Noorwegen, Zweden, Belgie, de Verenigde Staten en Italië werden ook nu weer verwelkomt. Nieuwe landen in deze veiling waren Luxemburg en de Verenigde Arabische Emiraten.

Uniek

We zijn zeer tevreden over het verloop en blikken weer met een goed gevoel terug op de eerste veiling van dit jaar. "Ook nu hadden we weer een mooie collectie samengesteld met jonge beloftevolle springpaarden en ook dit keer was er voor iedere portemonnee iets wils. Alle 30 paarden zijn daadwerkelijk verkocht, wat voor een veiling uniek is! De gemiddelde prijs lag op ruim €15.000, met vijf paarden boven de €20.000.  Alle kopers en verkopers gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en op naar de volgende veiling."

De volgende veiling is van 23 tot 26 februari, aanmelden van uw fokmerrie of embryo kan deze week nog!

Heeft u vragen over één van de volgende veilingen? Of bent u geïnteresseerd in het verkopen van een embryo, veulen, jong springpaard of fokmerrie? Klik dan hier.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie