Volg ons op Social Media:

TWEE VEILINGTOPPERS 4E EDITIE PAARDENVEILINGONLINE.COM!

22 nov. 2020

Twee- en driejarige springpaarden van paardenveilingonline.com zeer in trek

Zaterdagavond liep de online veiling van twee- en driejarige springpaarden van paardenveilingonline.com af. Na drie succesvolle edities van veulenveilingen, waarin meer dan 100 kwaliteitsvolle springveulens verkocht werden, kwam Paardenveilingonline.com nu met een veiling met 27 jonge springpaarden. Allemaal fantastisch gefokt en met een geweldige springtechniek. Verschillende paarden werden in Nederland verkocht, maar er was ook zeer veel interesse uit het buitenland. Zoals uit de Verenigde Staten, Canada en zelfs Chili. 

Twee veilingtoppers van €16.000

De twee veilingtoppers blijven iets dichter bij huis. De 2,5-jarige Nandorado werd afgeslagen door de virtuele hamer op €16.000 en wordt straks verder in Nederland opgeleid. Nandorado heeft dezelfde bloedopbouw als Grandorado TN. Onder Willem Greve heeft zijn vader, Eldorado van de Zeshoek TN, zich bewezen op het hoogste niveau in de sport en hij timmert hard aan de weg als topvererver. Voor eveneens €16.000 verruilde K (v. Action Breaker) van eigenaar. Deze driejarige al zadelmakke merrie is een halfzus van het verdienstelijk presterende internationale 1.50m-springpaard Casqero. Zij vertrekt naar Polen.

Spannend biedduel

Na een spannend biedduel werd voor een mooi bedrag van €15.000 de 2,5-jarige hengst Norton (v. Eldorado van de Zeshoek TN) verkocht naar Frankrijk. Twee paarden werden afgeslagen op €14.000. De driejarige ruin Almond Z (v. Aganix du Seigneur) vertrekt naar Italië. Miss Ditonia R, een driejarige dochter van de topvererver Kannan GF, heeft een nieuwe eigenaar in Canada gevonden. De 2,5-jarige hengst Nabucco W (v. Casallo Z) verruilde voor €12.500 van eigenaar en gaat naar Zweden.

Verenigde Staten

Verschillende paarden werden verkocht naar de Verenigde Staten en naar Canada. Waaronder de 2,5-jarige hengst Nevada VDL (v. Brantzau VDL). Moeder Jeune Dame VDL is een halfzus van het internationale 1.40m-paard Icoon VDL (v. Bubalu VDL). Grootmoeder B Dame VDL komt uit dezelfde moeder als de internationale sporthengsten Taloubet VDL, Bordeaux VDL en de KWPN-goedgekeurde Kingsland VDL. De sportgenen zijn dus verankert in deze Nevada VDL.

Eerlijke prijzen

Alwin Scholten en Niels mulder zijn de drijvende kracht achter Paardenveilingonline.com en kijken meer dan tevreden terug op hun eerste veiling met twee- en driejarige springpaarden, waarin de gemiddelde verkoopprijs op €9.500 lag. "We zijn zeker tevreden over het verloop. Ik denk dat we, net als met de veulenveilingen, een hele mooie veiling hebben gehad met eerlijke prijzen. Het was wederom een veiling met kwaliteitsvolle paarden en met voor ieder wat wils in de collectie. De paarden zijn voor verschillende prijsklassen verkocht. Een heel aantal paarden heeft een nieuwe eigenaar gevonden in Nederland, maar er vertrekken er ook veel naar het buitenland. Iedere veiling hebben we weer nieuwe klanten en nieuwe landen onder de bieders en de kopers mogen verwelkomen. Dat is een hele mooie ontwikkeling. We zijn blij met nieuwe landen waar naartoe verkocht is, zoals Canada, Frankrijk, Griekenland en zelfs naar Chili. Natuurlijk zijn we ook heel blij met de terugkerende landen zoals de Verenigde Staten, Ierland, Polen, België, Duitsland en Zweden."

Veilingen 2021

Deze editie van de online veiling van Paardenveilingonline.com was de laatste voor dit jaar. Volgend jaar komt Paardenveilingonline.com terug met verschillende veilingen. Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen of jonge springpaard in de volgende editie van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie