Volg ons op Social Media:

EMBRYO VERZEKEREN NA AANKOOP

23 feb. 2023

Speciaal voor u als relatie van Paardenveilingonline hebben wij samen met onze partner Hippo Horse Insurance een verzekering ontwikkeld welke aansluit bij de ingeplante embryo’s in deze veiling.

Wat is verzekerd?

Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit bij een gedekte gebeurtenis zoals hieronder samengevat.

Verzekerd bedrag

  • Wij verzekeren het embryo tegen hamerslag met een maximum van € 25.000,-. Uiteraard kan dit bedrag altijd naar beneden aangepast worden.

Dekking

  • Er is dekking wanneer er sprake is van verwerpen van het embryo/veulen door de (draag)merrie.
  • Er is dekking wanneer er sprake is van dood of mismaakt geboren worden van het veulen.
  • Er is dekking wanneer er sprake is van dood, noodslachting en/of blijvende ongeschiktheid van het verzekerde veulen als gevolg van een ziekte, een ongeval of een kreupelheid

Wat is niet verzekerd?

  • Bij een tweelingdracht wordt géén schadevergoeding uitgekeerd indien één van de twee veulens dood of mismaakt geboren wordt of gedurende de looptijd van de verzekering overlijdt. Indien beide veulens overlijden dan vindt er uitkering plaats op basis van één veulen.
  • Er is geen recht op uitkering wanneer er sprake is van een aangeboren erfelijke afwijking.

Premies in procenten over de verzekerde waarde

De premie wordt bepaald op basis van draagtijd, leeftijd en historie van de draagmerrie en de verkoopprijs. Daarom neemt een van de specialisten van Hippo Horse Insurance contact met u op.

Let op:
Indien er in de afgelopen 3 jaar één of meerdere embryo’s zijn afgestoten of veulens dood zijn geboren zijn de premies en acceptatie op aanvraag.
In geval de (draag)merrie ouder is dan 15 jaar is acceptatie op basis van de ingediende stukken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie